ÇALIŞANA YAPILAN YATIRIM EN BÜYÜK YATIRIMDIR

ÇALIŞANA YAPILAN YATIRIM EN BÜYÜK YATIRIMDIR


İşyerinde ileri düzeyde teknoloji ve büyük sermayeler ile yatırımlar yapılmış olsa da çalışana yatırım yapılmadıkça, istenilen ölçüde hedeflere ulaşılamayacaktır.

İnsan Kaynakları, tüm girdilerden daha önemli bir yere sahiptir. Teknoloji, sermaye ve diğer girdiler tek başlarına bir fayda sağlamazlar. Ancak işgören ile birlikte teknoloji-sermaye üretime sunulmakta, insanın beden-zihin gücüyle işletmeye değer katmaktadır.

Aynı hizmeti veren iki işyeri düşünelim: Tüm girdiler aynı iken kar miktarının diğerinden fazla olmasının nedeni ne olabilir? Maliyetleri düşürmek ve daha fazla kar elde edebilmek sadece verimli çalışan işgören ile mümkündür.

Verimli çalışan personel kavramının önemi gün geçtikçe artmaktadır, artmaya da devam edecektir. İşyeri içinde çalışana yapılan yatırımın, aslında firmanın amaçlarını gerçekleştirmekte çok önemli olduğunu anlayan işverenler, personel eğitimlerine ağırlık vermeye başladılar. İK Yönetiminin temel amacı hem işletmenin verimliliğini artırmak hem de çalışanların ihtiyaçlarını karşılayarak onların işyerinde verimli çalışmalarını sağlamaktır.

Anasayfa'ya dönmek için tıklayın